TRANSPARENT OBIECTIV SI INTEGRU

24/24 ore
Stiri, anchete si reportaje
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Main Menu
INFO : Guvernatorul capitalei irakiene a fost ucis
Posted by alinutz83 on 2005/1/5 9:23:03 (1569 reads)



Situaþia în Irak este departe de estimãrile optimiste ale oficialilor irakieni. Dupã trei atacuri cu maºinã-capcanã, comise în doar 24 de ore, a fost rândul unui atentat de naturã sã compromitã planurile electorale. Guvernatorul Bagdadului, Ali Al-Haidri, a fost ucis dimineaþã. Asasinatul a fost revendicat pe Internet de gruparea iordanianului Abu Musab al-Zarqawi. Cu nici 24 de ore înainte de a fi asasinat, oficialul spunea cã situaþia securitãþii din capitala irakianã este perfectã.
Mesajul de revendicare publicat pe un site islamist conþine ºi un avertisment: Toþi aliaþii evreilor ºi ai creºtinilor vor avea ... aceeaºi soartã. Atacul de dimineaþã de la Bagdad este cel mai grav cãruia îi cade victimã un demnitar irakian în ultimele 8 luni.

Guvernatorul Bagdadului a fost þinta unei tentative de asasinat ºi în septembrie 2004, în estul Bagdadului. Atunci a scãpat nevãtãmat, dupã ce o maºinã capcanã a explodat în apropierea convoiul în care se afla. Trei dintre gãrzile sale de corp au fost ucise.

Irakul - în general - ºi capitala Bagdad - în special - sunt zguduite de un nou val de violenþe. La primele ore ale dimineþii, explozia unei maºini-capcanã a ucis 11 oameni, în apropierea unui punct de control, la Bagdad. Alte douã atacuri similare s-au produs ieri, în capitala irakianã.

Uciderea guvernatorului Bagdadului ºi recentele atentate ridicã semne de întrebare asupra capacitãþii forþelor de securitate irakiene de a asigura protecþia politicienilor ºi a electoratului, chemat la urne pe 30 ianuarie. De altfel, preºedintele irakian Yiad Allawi a cerut astãzi ONU sã evalueze situaþia din Irak ºi în final sã spunã dacã, în condiþiile de-acum, data de 30 ianuarie este cea mai indicatã pentru organizarea alegerilor.

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.
Search

Nu ne asumam raspunderea pentru articolele pubicate pe acest site. Acestea sunt culese din presa interna si internationala.

copyright(c)2004 Horizont Media