TRANSPARENT OBIECTIV SI INTEGRU

24/24 ore
Stiri, anchete si reportaje
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Main Menu
INFO : Ion Iliescu vrea sã se relaxeze la Scroviºtea
Posted by alinutz83 on 2005/1/5 9:17:14 (1659 reads)



Fostul preºedinte Ion Iliescu ºi-ar dori sã-ºi poatã petrece week-end-urile, din când în când, la reºedinþa de la Scroviºtea. El a petrecut Revelionul ºi primele zile ale anului 2005 tot aici - la complexul prezidenþial, iar actualul preºedinte Traian Bãsescu a fost de acord cu acest lucru. Totuºi ca sã poatã sta când doreºte în Palatul de la Scroviºtea, Ion Iliescu va trebui sã adreseze o cerere Secretariatului General al Guvernului sau Regiei Protocolului de Stat.
Potrivit legii privind drepturile acordate foºtilor preºedinþi, Ion Iliescu ar trebui sã beneficieze de locuinþã de serviciu, pazã SPP ºi o indemnizaþie pe viaþã. Ion Iliescu a preferat sã locuiascã în apartamentul sãu, pe care l-a cumpãrat la sfârºitul mandatului trecut. Pentru cã a renunþat la dreptul conferit de lege de a locui într-o casã de protocol, ar vrea, în schimb, sã poatã veni în continuare la Scroviºtea. Fostul purtãtor de cuvânt al preºedinþiei, Corina Creþu, a precizat cã Ion Iliescu ar dori sã stea ocazional la Scroviºtea, adicã o sãptãmânã vara ºi iarna, dar ºi în unele week-end-uri când palatul nu e ocupat. Corina Creþu a mai afirmat cã Traian Bãsescu nu are nimic împotrivã. Actualul ºef al statului nu a dorit însã sã facã prea multe comentarii pe aceastã temã.

SINCRON BÃSESCU spaþiul locativ al fostuuli preºedinte nu are o însemnãtate prea mare...

Pentru a beneficia de acest drept, Ion Iliescu va trebui sã facã o cerere la Secretariatul General al Guvernului ºi la RA-APPS. Pânã în aceast moment, cele douã instituþii nu au primit din partea fostului ºef al statului nici o solicitare pe aeastã temã.

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.
Search

Nu ne asumam raspunderea pentru articolele pubicate pe acest site. Acestea sunt culese din presa interna si internationala.

copyright(c)2004 Horizont Media