TRANSPARENT OBIECTIV SI INTEGRU

24/24 ore
Stiri, anchete si reportaje
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Main Menu
INFO : Marele soc al prabusirii de la putere
Posted by alinutz83 on 2005/1/4 16:38:26 (2457 reads)

Revelionul 2005 va ramine in memoria colectiva prin doua lucruri: sampania lui Basescu si nebunia petardelor. Pe fondul artificiilor din Piata Universitatii si al pocnitorilor care au insingerat tara, a trecut aproape neobservat un fapt major: prabusirea in anonimat a tandemului Ion Iliescu - Adrian Nastase.
Pina de curind, cei doi ne intrau in case pe toate posturile de televiziune, la orice ora din zi si din noapte. Telecomanda nu mai folosea la nimic: Iliescu si, mai ales, Nastase erau peste tot, de la stiri la divertisment, de la talkshow la Viata Satului, de la Teo la Meteo. Doar la Discovery si la Animal Planet ne lasau in pace, dar cit sa te uiti la cel de-al doilea razboi mondial ori la leul care fugareste antilopa?!
Paranoia mediatica a ultimilor patru ani, sustinuta oportunist de majoritatea televiziunilor, se developeaza acum in intreaga ei absurditate. Dintr-o data, Ion Iliescu si Adrian Nastase nu mai intereseaza pe nimeni! Dupa ce s-au lafait atitia ani in prime-time, acum nu mai au loc nici la “Stirile pe scurt”.
Tare mi-ar fi placut sa fiu in aceste zile un greieras ascuns in captuseala hainei lui Adrian Nastase! Nu atit pentru a-i admira colectia de tablouri, nici pentru a-i numara ouale de la Cornu, ci pentru a-l vedea cind se uita la ecranele cotropite de Basescu. Mare trebuie sa fie socul cind te culci seara adulat de toti lacheii, iar dimineata te trezesti ca nu te mai saluta nici laptareasa. Totul s-a petrecut intr-o singura noapte - e drept, noaptea in care s-au numarat voturile.
Dincolo de caderea in dizgratia generala a “fostilor”, e de observat oportunismul respingator al televiziunilor. Adrian Nastase nu mai e prim-ministru, dar e presedintele Camerei Deputatilor, adica al treilea om in stat. Cu toate astea, nici un operator TV nu s-a ostenit sa-l filmeze citeva secunde la cumpana dintre ani.
Nastase ar face insa bine sa nu se considere victima: acesta este decontul propriilor excese din timpul guvernarii 2000-2004. A vrut televiziuni obediente? Poftim, le are, doar ca acestea s-au intors la 180 de grade!
Din patania lui Adrian Nastase si a parintelui sau spiritual, Ion Iliescu, ar putea invata si Traian Basescu. Gestul sau de a desface sampania in mijlocul oamenilor a fost de mare efect, dar parca n-ar fi trebuit sa duca sticla la gura... Cele citeva secunde puteau fi scoase din scenariu. Cind esti pe val, ti se pare ca toata lumea e a ta. Atentie insa: orice val e imprevizibil, iar uneori poate deveni tsunami. Iar daca muntele de apa te surprinde nepregatit, poti s-o patesti chiar daca esti Popeye Marinarul!

Sursa: Evenimentul Zilei

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.
Search

Nu ne asumam raspunderea pentru articolele pubicate pe acest site. Acestea sunt culese din presa interna si internationala.

copyright(c)2004 Horizont Media