TRANSPARENT OBIECTIV SI INTEGRU

24/24 ore
Stiri, anchete si reportaje
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Main Menu
INFO : Unde au disparut Iliescu si Nastase
Posted by alinutz83 on 2005/1/4 16:36:08 (1357 reads)

Nastase a petrecut peste drum de Basescu

Toata floarea pesedista a preferat sa intimpine Revelionul de dupa pierderea alegerilor acasa, impreuna cu familiile. Cel putin asa ne-au declarat ieri mai multi fruntasi ai partidului. Nemaifiind la putere si, in consecinta, prea putin interesanti pentru public si presa, cei de la PSD au fost eclipsati de liderii noii puteri. (Cristian Oprea)

Predealul a inregistrat la cumpana dintre ani o adevarata concentrare de personalitati politice, nu doar de la putere, ci si din opozitie. Astfel, daca la un moment dat, la Hotelul Orizont, se intilneau Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu, vizavi, la vilele de protocol, putea fi vazut presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, impreuna cu familia. Presedintele Traian Basescu i-a oferit predecesorului sau, Ion Iliescu, resedinta de vacanta de la Scrovistea a sefului statului. Alaturi de sotia sa, Nina, si de citiva apropiati, fostul presedinte al Romaniei si-a petrecut Revelionul in vila pe care o ocupa, cindva, oficial. De altfel, potrivit unor surse din preajma lui Ion Iliescu, pe durata mandatelor sale, fostul presedinte al Romaniei a preferat intotdeauna Scrovistea, chiar si vara, in dauna resedintelor oficiale care-i erau puse la dispozitie, conform legii, la Sinaia ori la Neptun. Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, nu s-a bucurat, dupa cum ne-a explicat, de un Revelion prea fericit pentru ca sotia sa abia iesise din spital cu citeva zile in urma. Cozmanca isi doreste de la noul an “sanatate, in primul rind”. Fostul purtator de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a petrecut Revelionul “la casa de la tara” si isi doreste de la 2005 “citeva lucruri minime”. Fostul presedinte al Adunarii Parlamentare al OSCE si actual director al Institutului de Studii Social-Democrate, Adrian Severin, a preferat si el Revelionul acasa si isi doreste “liniste sufleteasca si integrarea in UE la termenele convenite”.
Fostul presedinte al Comisiei de aparare din Senatul Romaniei, Sergiu Nicolaescu, a ales sarbatorirea noptii dintre ani “acasa la niste prieteni foarte vechi” si ar vrea in 2005 “sanatate”. Unul dintre presedintii Departamentului de aparare din PSD, ex-vicepresedinte al Senatului, Doru Ioan Taracila, a facut si el Revelionul la prieteni, dar “de data aceasta mi-am selectat prietenii, pentru ca au aparut unii din acea categorie de care trebuie sa te feresti singur”. Ar vrea ca, in 2005, sa aiba “liniste sufleteasca si sa indrept tot ce am facut gresit in ultimii patru ani, iar calarasenii sa stie ca sint acelasi om care am fost intotdeauna”. Membru in Biroul Permanent Coordonator al PSD, fostul ministru de externe Mircea Geoana a intimpinat Noul An la Poiana Brasov, alaturi de familie. Fostul ministru PSD al muncii Simona Marinescu s-a aflat la Poiana Brasov. “Noaptea de Anul Nou ne-am petrecut-o la casa din Poiana Brasov a finului nostru, Ionut Lupescu. Am fost doar noi, nu si Ionut, pentru ca el a ales anul acesta Viena. La miezul noptii am fost sa ciocnim o cupa cu sampanie la Hotelul Sportul, unde l-am intilnit pe vicepremierul Copos; am urmarit jocul de artificii si am ciocnit o cupa cu sampanie cu cei pe care i-am recunoscut de acolo. Ma leaga de Copos amintirea placuta a sustinerii pe care mi-a acordat-o in disputa privind drepturile de televizare pentru meciurile de fotbal”. Simona Marinescu ne-a declarat ca “nu am ambitii politice” pentru 2005. Desi inca mai figureaza drept copresedinte al Departamentului Social al PSD, putini sint cei care stiu ca, dupa stralucita cariera in Irak, unde - ca emisar special al Romaniei pe linga Coalitia Multinationala - a pus pe picioare Ministerul Muncii de acolo si sistemul de politici sociale, Simona Marinescu a fost aleasa de Banca Mondiala pe post de coordonator al Departamentului Orientul Mijlociu si Africa de Nord pe politici sociale. “Ca sa ma pot descurca, am un birou la Washington si unul la Amman”, ne-a precizat aceasta. “Imi doresc de la 2005 echilibrul pe care l-am avut in 2004 si sa las in urma mea ceva durabil”, a adaugat Simona Marinescu.

La PSD nu mai misca nimic

Pina nu de mult, liderii PSD erau omniprezenti pe micile ecrane, cuvintele lor fiind sorbite precum Evanghelia, iar sediile de partid reprezentau adevarate centre nervoase ale puterii. De Sarbatori, televizoarele au fost inundate de noii guvernanti. Chiar si cei mai obscuri ministri, insotiti de catel si purcel, au trecut in Noul An sub luminile reflectoarelor. In schimb, atotputernicii de pina ieri, liderii PSD, au disparut subit, ca intr-o falie de timp.
La sediul central al PSD de pe strada Ion Ionescu de la Brad e multa liniste. Pina si strada parca geme, ca un narcoman in criza, in amintirea jeep-urilor, sirenelor si coloanelor de alta data. Albul cladirii nu mai are nimic luminos, iar albastrul parca simbolizeaza situatia partidului.
In interior, un jandarm simpatic, cu mustata, si un bodyguard care nu pricep ce cauta acolo niste ziaristi. Ne privesc ciudat, ca pe niste potentiali raufacatori, pentru ca o logica elementara le spune ca nu ai ce scrie dintr-un sediu pustiu.
O femeie de serviciu care-si face de lucru cu niste chei sparge linistea. O liniste de muzeu, amplificata si de niste fotografii, facute parca anume alb-negru, din perioada in care Adrian Nastase nu avea probabil asa de multe case, Ion Iliescu avea mai mult par, iar soarele aparea la comanda sa.
Partidul e in hibernare. Toata lumea si-a luat concediu timp de o saptamina, iar in sediu nu e nimeni, dupa cum ne lamureste, dupa o jumatate de ora de asteptat linga un brad cu stea albastra, Lucian Purcareanu, de la Biroul de presa, singurul care poate din reflex a venit la munca. Nici el si nici purtatorul de cuvint nu stiu nimic, liderii partidului plecind spre destinatii necunoscute.
La sediul PSD de pe Bd. Kiseleff, paznicul e singur cuc. “Pai, aicea vin barosanii doar la sedinta! Ce sa caute aici, ca n-au mai venit de dupa alegeri”, sustine omul intre doua virste. Partidul e in vacanta, iar cei trei trandafiri stau cuminti sub borcanul din solar, asteptind vremuri mai bune. (Florian Bichir)
Sursa: Evenimentul Zilei

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.
Search

Nu ne asumam raspunderea pentru articolele pubicate pe acest site. Acestea sunt culese din presa interna si internationala.

copyright(c)2004 Horizont Media